Агенція регіонального розвитку Вінницької області

Експертна, організаційна та комунікаційна платформа з надання комплексної підтримки бізнесу, інвесторів та органів виконавчої влади і місцевого самоврядування.

Про агенцію Наші послуги

 

Ярмарок розробок та інновацій для бізнесу у Вінниці — перша спроба налагодження співпраці між розробниками винаходів та ідей і бізнесом! 20 грудня захід  підтримала Вінницька обласна державна адміністрація в межах реалізації обласної Стратегії розвитку малого та середнього підприємництва-2020. Агенція регіонального розвитку Вінницької області, за підтримки партнерів, на розсуд підприємців-учасників ярмарку, презентувала 15 регіональних проєктів-стартапів.

 

"Мета цієї зустрічі — підтримка регіональних розробок, розвиток інноваційного потенціалу закладів вищої освіти Вінниччини, а також кооперації бізнесу та науки. Агенція в даному випадку — це комунікативний майданчик для налагодження зв'язків  з місцевою та регіональною владою, зокрема у питаннях підтримки малого та середнього бізнесу", — зауважила директорка Агенціїі Наталя Гижко.

У межах ярмарку відбувся і конкурс, під час якого учасники презентували свої розробки в сфері альтернативної енергетики, енергоефективності, медицини, поліграфії та ІТ. Кращі напрацювання демонстрували вінницькі виші, ГС "Кластер "Енергетичний пул", ІТ-академія, окремі розробники. Серед таких — переможець Всеукраїнської олімпіади з педагогіки Олександр Музика: є прихильником ігрових методик комунікацій з дітьми. Сьогодні представляю дві розробки, кожна з них має патенти. Перша — це дидактичний посібник з використанням технологій доповненої реальності. Це може бути цікаво приватним підприємцям, які займаються благодійністю. Ми пропонуємо дарувати наші книжки дітям дошкільного віку. Наприклад, на Вишеньці є центр, де займаються з дітьми з аутизмом. Наш проект стане їм у нагоді. Друга розробка пов'язана з моєю першою вищою освітою. Я закінчив фізико-математичний факультет. Переглянувши ті методики, якими користуються діти в школі, взяв одну з рекомендованих, геоборд, або математичний планшет, і доповнив його таблицею Піфагора."

Вінницький національний аграрний університет на розсуд конкурсного журі надав три стартап-проекти: вібраційний млин для механоактивації сипких матеріалів, рекуператор для забезпечення параметрів мікроклімату в тваринницьких приміщеннях та дегідратор для зневоднення харчових відходів. Усі розробки відрізняються від наявних на ринку аналогів своєю економічністю та універсальністю.

Студенти кафедри інформаційних наук Вінницького національного технічного університету розробили робота, що має велику кількість сповіщувачів для вимірювання різноманітних показників приміщень: від температури до задимленості та запиленості.

"Наш робот працює як тепловізор, який точково вимірює температуру та охоплює певну площу. Ми орієнтувалися саме на енергоефективність та здешевлення. Наша розробка коштує всього 36$, але має великий спектр функціоналу. Цих роботів можна використовувати в лабораторіях, де потрібно підтримувати певний кліматичний контроль», — розповідає студент ВНТУ Андрій Капацин.

Усіх учасників конкурсу розробок та інновацій відзначили дипломами, а четверо кращих отримали сертифікати на суму по 10 000 грн. Голова журі, керівник компанії ТОВ "Промавтоматика Вінниця" Микола Ганчук зауважив: "У нашій компанії теж є відділ розробок, але такі аутсорсингові ідеї нам цікаві, ми теж їх залучаємо. Було представлено майже 15 проєктів з різним відсотком інновацій. Були, звичайно, і висококласні проєкти, з них 2 точно можна виділити. Вони вже готові до втілення в життя, деякі навіть активно продаються, їм просто потрібен поштовх для виходу на міжнародний ринок. Перший проєкт стосується розвитку дітей. А другий це реабілітаційний тренажер. Є навіть один учасник у цій залі, який сказав, що завдяки цьому тренажеру його вже двічі витягнули з того світу. Приємно, що держава стимулює такі процеси, допомагає стартапам. Саме інновації це те, що запускає виробництво, а виробництво це сильна держава!"

 

Основна діяльність

Розроблення стратегії та планів відновлення та розвитку територій

Надання консультативно-методичної допомоги органам виконавчої влади та місцевого самоврядування у розробленні стратегій розвитку та планів заходів з їх реалізації, планів відновлення та розвитку, програм.

Регіональний розвиток

Розроблення та впровадження проєктів регіонального розвитку, налагодження міжрегіональної співпраці.

Залучення інвестицій

Створення умов для залучення інвестора, формування інвестиційних пропозицій. Налагодження міжнародної співпраці.

Розвиток підприємницького середовища

Проведення освітніх заходів, надання консультацій з розроблення та впровадження бізнес-проєктів, залучення ресурсів для створення та/чи розширення бізнесу, нетворкінг.

Фандрайзинг та розроблення грантових проєктів

 Налагодження співпраці з донорськими організаціями, які діють в Україні та закордоном, розроблення проєктів щодо вирішення актуальних питань громад, області, участь у грантових конкурсах та управління проєктами; надання консультацій громадам області щодо написання проектних пропозицій, пошуку партнерів.

Наші засновники

Вінницька обласна Рада

Вінницька обласна державна адміністрація

Вінницька обласна Асоціація органів місцевого самоврядування

Вінницький національний медичний університет імені М. Пирогова

 

Вінницький національний технічний університет

Наша команда

НАТАЛІЯ ГИЖКО

Директорка Агенції

ОЛЕНА ДІХТЯР

Проєктна менеджерка

ІРИНА ВАКОЛЮК

Бухгалтерка Агенції

ОЛЕНА КОЗЛЮК

Радниця

НАТАЛІЯ ГИЖКО

Директорка Агенції

Facebook

ardvin.org@gmail.com

м. Вінниця, вул. Хмельницьке шосе, 7, кімн. 125

Телефон: 0432 50-85-80

Development site Webhit

All rights reserved 2024

Цитування, копіювання окремих частин текстів, зображень або відео, передрук чи будь-яке інше поширення інформації Інформаційно-аналітичного ресурсу «Агенція регіонального розвитку Вінницької області» можливі за умови посилання на джерело. Для інтернет-видань гіперпосилання на ardvin.org.ua обов’язкове.