Агенція регіонального розвитку Вінницької області

Експертна, організаційна та комунікаційна платформа з надання комплексної підтримки бізнесу, інвесторів та органів виконавчої влади і місцевого самоврядування.

Про агенцію Наші послуги

 

Вчора, 11 серпня, Агенція регіонального розвитку Вінницької області спільно з Центром розвитку інновацій, Офісом з розвитку підприємництва та експорту та Національним проєктом Дія.Бізнес, в рамках Ініціативи для відновлення економіки, розвитку підприємництва та експорту провели робочу онлайн-зустріч в режимі ZOOM-конференції на тему «Відновлення економіки Вінниччини на основі даних».

 

Під час зустрічі відбулася презентація дослідження стану та потреб бізнесу, зокрема у розрізі Вінницької області та напрацьованих ідей рішень відновлення та розвитку місцевої економіки на основі даних.

До участі в заході приєдналися провідні фахівці та особи, зацікавлені в економічному відновленні та розвитку, з понад 20 територіальних громад Вінниччини.

На початку заходу, виступаючи з вітальним словом до учасників, директорка Агенції регіонального розвитку Вінницької області Наталія ГИЖКО закцентувала увагу на важливості моніторингу, збору даних на локальному рівні для розроблення стратегічних документів, проєктів та використання можливостей для підтримки відновлення та розвитку економіки громад.

  • «Потрібно буде розробляти плани відновлення та розвитку громад та залучати ресурси для їх реалізації на основі проєктного підходу» - зазначила директорка Агенції.

До вітального слова приєднався Голова Центру розвитку інновацій Сергій ЛОБОЙКО, головним меседжем якого було те, що підвищення економічної ситуації в громадах напряму пов’язане з розвитком їх інвестиційної привабливості, та радниця ДУ «Офіс з просування експорту України» (національний проект Дія.Бізнес) Ольга ГВОЗДЬОВА.

Далі відбулося висвітлення тематик за програмою заходу. Так, з темою «Стан та потреби бізнесу у Вінницькій області: результати дослідження» виступив експерт Центру розвитку інноваційій - Михайло ЛЕЙЧЕНКО.

  • «На сьогодні у Вінницькій області зареєстровано 100 129 підприємств. Припинили свою діяльність майже 155 тис. Станом на 2022 р. заборгованість до місцевих бюджетів становить 41 млн. грн., а до державного 88 млн. грн» - зазначив Михайло Лейченко.

Про відновлення місцевої економіки на основі великих даних розповіла Марина МЕДИНСЬКА, експертка Центру розвитку інновацій. Також пані Марина презентувала особливості функціоналу та практичного застосування Економічного профайлу, який являє собою єдину систему даних та візуалізованої аналітики про реальну економіку громади на основі даних з понад 100 джерел та державних реєстрів, у тому числі, платних.

Радниця ДУ «Офіс з просування експорту України» (національний проект Дія.Бізнес) Ольга ГВОЗДЬОВА розповіла про основні, актуальні на даний час, інструменти підтримки бізнесу. Під час свого виступу спікерка акцентувала увагу на актуальності використання порталу Дія.Бізнес, який допомагає підприємцям у створенні, розвитку та масштабуванні власного  бізнесу.

Останнім пунктом в програмі зустрічі було обговорення напрацювання ідей рішень відновлення та розвитку місцевої економіки, залучення інвестицій та наповнення бюджетів. Щодо цієї теми учасників проінформував Голова Центру розвитку інновацій Сергій ЛОБОЙКО. Для ефективного відновлення та розвитку місцевої економіки Центр розвитку інновацій пропонує скористатися тестовою можливістю сформувати індивідуальний економічний профайл громади  для актуалізації планів дій з місцевого економічного розвитку, залучення інвестицій, наповнення місцевих бюджетів тощо.

            Усі учасники онлайн-зустрічі мали можливість в режимі реального часу долучитися до обговорення кожної з тем та задати запитання експертам заходу.

 

*Для довідки: Ініціатива для відновлення економіки, розвитку підприємництва та експорту України започаткована Центром розвитку інновацій, Офісом з розвитку підприємництва та експорту та національним проєктом Дія.Бізнес задля досягнення таких ключових цілей: відновлення економіки України в умовах повномасштабної війни та після перемоги над агресором; дослідження стану й перспектив бізнесу та потреб в інструментах підтримки підприємництва та експорту; місцевий економічний розвиток на основі аналізу даних, розвиток смартсіті/регіонів та конкурентних кластерів економіки.

 

 

Основна діяльність

Розроблення стратегії та планів відновлення та розвитку територій

Надання консультативно-методичної допомоги органам виконавчої влади та місцевого самоврядування у розробленні стратегій розвитку та планів заходів з їх реалізації, планів відновлення та розвитку, програм.

Регіональний розвиток

Розроблення та впровадження проєктів регіонального розвитку, налагодження міжрегіональної співпраці.

Залучення інвестицій

Створення умов для залучення інвестора, формування інвестиційних пропозицій. Налагодження міжнародної співпраці.

Розвиток підприємницького середовища

Проведення освітніх заходів, надання консультацій з розроблення та впровадження бізнес-проєктів, залучення ресурсів для створення та/чи розширення бізнесу, нетворкінг.

Фандрайзинг та розроблення грантових проєктів

 Налагодження співпраці з донорськими організаціями, які діють в Україні та закордоном, розроблення проєктів щодо вирішення актуальних питань громад, області, участь у грантових конкурсах та управління проєктами; надання консультацій громадам області щодо написання проектних пропозицій, пошуку партнерів.

Наші засновники

Вінницька обласна Рада

Вінницька обласна державна адміністрація

Вінницька обласна Асоціація органів місцевого самоврядування

Вінницький національний медичний університет імені М. Пирогова

 

Вінницький національний технічний університет

Наша команда

НАТАЛІЯ ГИЖКО

Директорка Агенції

ОЛЕНА ДІХТЯР

Проєктна менеджерка

ІРИНА ВАКОЛЮК

Бухгалтерка Агенції

ОЛЕНА КОЗЛЮК

Радниця

НАТАЛІЯ ГИЖКО

Директорка Агенції

Facebook

ardvin.org@gmail.com

м. Вінниця, вул. Хмельницьке шосе, 7, кімн. 125

Телефон: 0432 50-85-80

Development site Webhit

All rights reserved 2024

Цитування, копіювання окремих частин текстів, зображень або відео, передрук чи будь-яке інше поширення інформації Інформаційно-аналітичного ресурсу «Агенція регіонального розвитку Вінницької області» можливі за умови посилання на джерело. Для інтернет-видань гіперпосилання на ardvin.org.ua обов’язкове.